Back to top
amplificador complementari amplificador complementari

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; ENCICLOPÈDIA CATALANA. Diccionari de telecomunicacions [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2017. (Diccionaris en Línia) (Ciència i Tecnologia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/235/>
Aquesta obra recull com a accepcions d'un sol terme els significats que tenen una mateixa denominació.

Les paraules marcades entre circumflexos (^) en l'interior d'una definició indiquen que es tracta de termes amb fitxa pròpia en el diccionari que poden ajudar a ampliar el significat d'aquella definició.

Per problemes tecnològics de representació gràfica, s'han suprimit del tot o en part algunes definicions. La informació completa es pot consultar a l'edició en paper d'aquesta obra.

  • ca  amplificador complementari, n m
  • es  amplificador complementario
  • es  amplificador push-pull
  • en  push-pull amplifier

<Telecomunicacions > Tecnologia electrònica>

Definición
Amplificador, generalment de potència, que usa dos elements actius complementaris connectats i excitats de manera que en cada instant de temps l'un es troba en l'estat que es trobaria l'altre si funcionés a contrafase. Per exemple, el ^transistor NPN^, el ^transistor PNP^, el ^transistor PMOS^ i el transistor ^NMOS^. Aplicat a estructures de classe A, AB o B fa que l'eficiència sigui teòricament el doble.