Back to top

Cercaterm

Buscador del conjunto de fichas terminológicas que TERMCAT pone a disposición pública. 

Si necesitan más información, pueden dirigirse al Servicio de Consultas (es necesario registrarse previamente).

Resultados para la búsqueda "remenar" dentro de todas las áreas temáticas

bastonejar bastonejar

<Agricultura > Horticultura > Viticultura>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  bastonejar, v tr
  • ca  remenar, v tr
  • es  bastonear
  • fr  bâtonner
  • en  stir, to

<Agricultura > Horticultura > Viticultura>

Definición
Remoure el vi most amb una vara llarga per tal de fer-ne pujar els sediments i fer-li guanyar gust i cos.

Nota

  • L'acció de bastonejar el vi most és una pràctica molt habitual en l'elaboració de vins blancs de qualitat.
Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

GINER i ROURICH, Matilde. Vocabulari dels oficis d'art. 2a ed. Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura, 1990. 164 p.
ISBN 84-393-0947-3

Les dades originals poden haver estat actualitzades o completades posteriorment pel TERMCAT.

  • ca  remenar, v tr
  • es  remover
  • es  revolver

<Arts > Esmalt al foc>

remenar remenar

<Gastronomia > Procediments culinaris>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

BLANCO GONZÁLEZ, Juli; PAPIÓ AZNAR, Francesc; VILÀ MIQUEL, Lluís Ignasi. Diccionari de procediments culinaris [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2006. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/20/>

  • ca  remenar, v tr
  • es  remover
  • fr  agiter
  • fr  brasser
  • fr  remuer
  • fr  tourner
  • en  stir, to

<Procediments culinaris > Tractament dels productes > Mescles>

Definición
Mesclar suaument amb una espàtula o amb una cullera un menjar per evitar que s'aferri, s'agrumolli, etc.