Back to top
Vuelva a la lista de diccionarios online

camamilla - Argot culinari i gastronòmic

Josep M. Daró

Presentación
  • ca  camamilla, n f
  • ca  camamilla d'Urgell, n f sin. compl.
  • ca  matricària, n f sin. compl.
  • es  manzanilla
  • es  manzanilla común
  • es  matricaria
  • fr  camomille
  • fr  matricaire

Definición
Planta herbàcia anual, de flors oloroses, molt emprada en infusions com a antiespasmòdica, sedant, carminativa i estimulant de la digestió; se'n treuen olis, bàlsams, ungüents, etc. N'hi ha diverses espècies, com ara la camamilla americana, la borda de Maó (pròpia del litoral de les illes Balears), la de muntanya, la groga, la majola, la pudent, la romana, etc. Per a les infusions estomacals, la que té més partidaris és la camamilla borda. El seu sabor amarg fa que en la cuina s'utilitzi en petita quantitat, sempre per alleugerir un guisat d'alt contingut en greixos.