Back to top
Vuelva a la lista de diccionarios online

entremès - Argot culinari i gastronòmic

Josep M. Daró

Presentación
  • ca  entremès, n m
  • es  entremés
  • fr  hors-d'œuvre

Definición
Primer plat d'un àpat, especialment del dinar (el sopar sol començar amb una sopa, d'aquí li ve el nom). Els entremesos, que queden per definició fora del menú, han de despertar la cassussa o gana sense constituir un plat ric o massa abundós, o predisposar a l'apreciació dels altres plats següents. Hi ha els entremesos calents (que es paguen calents) i els entremesos freds. La diferència no rau solament en els gèneres, la preparació i el cost del plat dels entremesos calents, sinó en la comoditat de poder-los preparar a l'avançada amb generes crus, fumats, marinats, xarcuteria i plats cuinats, que generalment són de cost molt inferior als dels entremesos calents. L'expressió entremesos variats, en restauració, designa un assortit que pot ser ofert en el bufet, o bé presentat en una safata (en aquest cas a la russa), i en alguns restaurants en un carretó d'entremesos en què cada comensal escull per si mateix el que més li convé.