Back to top
Vuelva a la lista de diccionarios online

en crapaudine [fr] - Argot culinari i gastronòmic

Josep M. Daró

Presentación
en crapaudine [fr] en crapaudine [fr]

  • ca  en crapaudine [fr], adj
  • es  en crapaudine
  • fr  en crapaudine

Definición
Es diu de les peces d'aviram, particularment el colom i el pollastró, que s'han aplanat abans de rostir-les. Aquest terme, genuïnament francès, es refereix a un galàpet, en francès crapaud, del qual derivà el nom del plat à la crapaudine. És la manera de presentar l'au o l'ocell, de forma que no sembli el que és en realitat. La bèstia, oberta i aplanada (com un galàpet), arrebossada i rostida amb el pa ratllat, que sembla la pell de la bèstia, es presenta amb dues puntes d'ou dur blanques, coronades amb dues rodonetes de tòfona, imitant els ulls del galàpet. Plat fàcil de preparar, ràpid, original i econòmic.