Back to top
Vuelva a la lista de diccionarios online

Marggraf, Andreas Sigismund - Argot culinari i gastronòmic

Josep M. Daró

Presentación
Marggraf, Andreas Sigismund Marggraf, Andreas Sigismund

  • ca  Marggraf, Andreas Sigismund

Definición
(1709-1782) Savi alemany que, el 1747, va descobrir que l'arrel de la remolatxa contenia una matèria blanca cristal·litzable de sabor ensucrat. Va pensar que aquesta substància podria ser utilitzada com la produïda per la canya de sucre, però no va saber donar al seu descobriment una aplicació pràctica. Foren altres investigadors els que posaren a punt el sucre de remolatxa que ell havia pressentit. Franz Karl Achard, químic alemany (1753-1821), va continuar les recerques sobre un eventual producte de substitució de la canya de sucre, establint una refineria de sucre el 1802 que fou una desfeta, ja que el sucre resultava massa car. Achard morí en la misèria com tants altres benefactors de la humanitat. Benjamí Delessert, (1773-1847), industrial i financer francès, fou el que va posar definitivament a punt, el 1812, el procediment d'extracció de sucre de remolatxa en competència i substitució de la canya de sucre.

Nota

  • Vegeu: canya de sucre i remolatxa