Back to top

Glossari de sabors del món

Presentación
  • ca  ou mil·lenari, n m
  • es  huevo centenario, n m
  • es  huevo milenario, n m
  • fr  oeuf centenaire, n m
  • fr  oeuf de cent ans, n m
  • en  century egg, n
  • en  millennium egg, n
  • en  pidan, n
  • en  preserved egg, n
  • en  thousand-year egg, n
  • en  thousand-year-old egg, n
  • zh  pídàn, n
  • zh  sōnghuā dàn, n

Gastronomia > Ous

Definición
Ou de gallina, ànec o guatlla, amb la clara de color d'ambre i el rovell de color verd negrós, de textura gelatinosa i gust fort, que es prepara colgant l'ou cru en una barreja de calç, cendra, sal i argila, durant un període que pot oscil·lar entre unes setmanes i uns quants mesos, durant el qual l'ou va canviant gradualment de color, textura i gust.

Nota

  • L'ou mil·lenari és un ingredient del plat tofu amb ous mil·lenaris (vegeu-ne la fitxa).