Back to top

Terminologia de la ciberseguretat

Presentación

Terminologia de la ciberseguretat - Presentación

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2017-2019
Amb el suport de: Agència de Ciberseguretat de Catalunya

 

La Terminologia de la ciberseguretat recull 360 termes relacionats amb els atacs, els mitjans tècnics de seguretat, els comportaments socials vinculats amb aquest àmbit, les criptomonedes i també les tecnologies que tenen una incidència rellevant en les estratègies de ciberseguretat. Cada fitxa terminològica conté una denominació catalana; sinònims, si n’hi ha; equivalents en castellà, francès i anglès; definició, i notes explicatives o exemplificadores quan s’ha cregut convenient.

L'obra és fruit de la col·laboració entre el TERMCAT, l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya i altres experts de l'àmbit que trobareu referenciats al document Equip de treball.  Atès que l’àmbit de la ciberseguretat és clau en la societat digital, aquest projecte pretén oferir un conjunt de terminologia obert a l’actualització que faciliti la comunicació en català en aquest àmbit i que ajudi a la comprensió i la divulgació dels conceptes més rellevants.

La selecció de nomenclatura s'ha centrat sobretot en aquells termes que són exclusius de la ciberseguretat i en les tecnologies que hi tenen una especial incidència. 

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de dues maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cadascun dels idiomes del diccionari) o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre “Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Equip de treball
Bibliografia

Material complementari:
Infografia 'La ciberseguretat, terme a terme'

Infografia Ciberseguretat

 

Autoria i edició:

Logo Termcat

 

Amb el suport de:

Logo CESICAT

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia de la ciberseguretat [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2017-2019. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/239>

 

Última actualización: 25-06-2020