Back to top
Vuelva a la lista de diccionarios online

Terminologia de les malalties infeccioses

Terminologia de les malalties infeccioses - Presentación

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2017
Amb el suport de: Generalitat de Catalunya. Departament de Salut
Amb la col·laboració de: Societat Catalana del Diccionari Enciclopèdic de Medicina (SOCDEMCAT)

 

La Terminologia de les malalties infeccioses aplega uns 220 termes bàsics relacionats amb aquestes patologies. Es complementa amb un producte multimèdia en format de targetes reversibles Malalties infeccioses. Termes clau, que en difon alguns dels termes més destacats. Amb aquests dos productes terminològics el TERMCAT se suma a les actuacions en suport de La Marató de TV3 de 2017, dedicada a aquests problemes de salut, amb la voluntat de contribuir des de l’àmbit de la terminologia a donar-los més visibilitat.

Els termes procedeixen de la recerca terminològica sectorial duta a terme en els projectes anuals en curs del camp de les ciències de la salut. El diccionari s’ha elaborat gràcies al suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i a la col·laboració dels especialistes de la Societat Catalana del Diccionari Enciclopèdic de Medicina. Igualment, s’ha treballat en cooperació amb els lingüistes del portal lingüístic ésAdir, de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Cada fitxa terminològica conté la denominació catalana considerada principal i les denominacions catalanes sinònimes, si n’hi ha; els equivalents en castellà, francès i anglès; una definició, i, si escau, notes explicatives.

Des de la pestanya "Consulta de termes", es pot accedir a les fitxes terminològiques de tres maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari); mitjançant l’accés a la llista temàtica de les denominacions en català, o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre "Text de la consulta", en qualsevol de les llengües del diccionari).

El diccionari vol ser una eina pràctica de referència per a tots els professionals que necessitin fer servir els termes bàsics relacionats amb les malalties infeccioses, tant en àmbits de divulgació com en àmbits acadèmics. Us convidem a utilitzar-la i difondre-la i a fer-nos arribar qualsevol suggeriment de millora o actualització.

 

Equip de treball
Arbre de camp

 

Documentació complementària:

Malalties infeccioses. Termes clau (targetes reversibles, 2017)

Malalties infeccioses_Info

Vocabulari La Marató 2017 (Vocabulari de termes de l’àmbit, de l’ÉsADir)

 

Autoria i edició:

TERMCAT

 

Amb el suport de:

logo gentcat departament de salut

 

Amb la col·laboració de: 

 Logo SOCDEMCAT

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia de les malalties infeccioses [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2017. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/248>

 

Última actualización: 19-06-2018