Back to top

Diccionari de meteorologia - Presentación

© Autoria: Joan Jorge Sánchez (Universitat Politècnica de Catalunya); Joan Josep Rivera Amores
© Edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2018 (edició en paper: Barcelona: Universitat Politècnica de Catalunya. Servei de Llengües i Terminologia, 1992)
Amb l’assessorament de: TERMCAT, Centre de Terminologia

 

El Diccionari de meteorologia consta de 876 fitxes de l’àmbit de la meteorologia. Cada entrada conté les denominacions i la definició en català, els equivalents en castellà, francès i anglès i, en alguns casos, notes complementàries.

Es tracta de la versió en línia d’una obra editada l’any 1992, fruit de la col·laboració d’especialistes, professors de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i lingüistes del Servei de Llengües i Terminologia de la UPC, amb l’assessorament terminològic del TERMCAT.

El propòsit d'aquest diccionari és donar a conèixer els termes de la meteorologia  emprats més freqüentment pels especialistes. S'adreça als meteoròlegs, professors i estudiants, als universitaris i tècnics l'activitat dels quals està relacionada amb la meteorologia, i als correctors, traductors i usuaris en general a qui pot interessar de trobar el concepte i l'equivalència correcta d'un terme d'aquest camp.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot o bé accedir a la llista alfabètica de totes les denominacions (en català, castellà, francès o anglès) i desplegar les fitxes, o bé fer directament al quadre "Text de la consulta” cerques simples o avançades (també en qualsevol dels idiomes del diccionari). Així mateix, aquesta edició en línia permet per primera vegada la consulta temàtica de les dades del diccionari.

 

Documents associats

Equip de treball
Pròleg (extret de l’edició en paper) 
Presentació (extret de l’edició en paper) 
Criteris metodològics (extret de l’edició en paper) 
Arbre de camp (extret de l’edició en paper) 
Símbols meteorològics (extret de l’edició en paper)
Bibliografia (extret de l’edició en paper)

 

Edició i assessorament:

TERMCAT

 

Si heu de fer referència a aquesta edició en línia del Diccionari, la citació recomanada és la següent:
JORGE SÁNCHEZ, Joan; RIVERA AMORES, Joan Josep. Diccionari de meteorologia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2018. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/249/>

 

Última actualización: 22-02-2024