Back to top
Vuelva a la lista de diccionarios online

Diccionari de sociologia i ciències socials

Diccionari de sociologia i ciències socials - Presentación

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2019-2022
Amb la col·laboració de: Associació Catalana de Sociologia

 

El Diccionari de sociologia i ciències socials que presentem posa a l’abast dels usuaris més de 2.000 termes de la sociologia i les ciències socials, en una versió molt avançada del que serà l’obra sencera, en curs de revisió final. Amb aquesta actualització incorporem la darrera àrea temàtica, per tant, hi trobareu tot el contingut del diccionari. La publicació parcial del contingut al llarg de la revisió ha volgut reconèixer i agrair la col·laboració del nombrós grup d’experts que ha revisat conceptualment la terminologia, i que trobareu en el document adjunt d’Equip de treball.

En l’elaboració d’aquest diccionari es va prendre com a punt de partida el Diccionari de sociologia que la Fundació Barcelona i el TERMCAT van publicar el 1992 i que contenia uns 400 termes.

Cada terme inclou les denominacions en català, àrea temàtica, definició, equivalents en castellà, anglès i, en molts casos, també en francès i, si escau, notes complementàries que amplien la informació de la definició, remeten a altres termes per ajudar a establir el concepte, donen informació de l’ús o de l’origen dels termes, etc.

Amb la publicació en línia volem fer accessible la terminologia a tots els usuaris potencials, experts en sociologia o en ciències socials, estudiants, mediadors lingüístics i tota mena de lectors interessats en aquesta matèria. Us encoratgem a utilitzar la terminologia, a difondre-la entre els col·lectius potencialment interessats i a fer-nos arribar qualsevol suggeriment de millora o actualització.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de tres maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari); mitjançant l’accés temàtic en català, o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre “Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Equip de treball
Arbre de camp
Bibliografia

 

Autoria i edició:

TERMCAT

Amb la col·laboració de:

  Associació Catalana de Sociologia

 

Citació bibliogràfica recomanada:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de sociologia i ciències socials [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2019-2022. (Diccionaris en Línia) 
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/269>

 

Última actualización: 26-01-2023