Back to top
Vuelva a la lista de diccionarios online

al·lergogen - Diccionari de seguretat alimentària

Presentación
  • ca  al·lergogen, n m
  • ca  al·lergen, n m sin. compl.
  • es  alergeno, n m
  • es  alérgeno, n m
  • es  alergógeno, n m
  • fr  allergène, n m
  • en  allergen, n

Perills alimentaris

Definición
Substància present d'una manera natural en un aliment, innòcua per a la majoria de la població, que és capaç d'induir una al·lèrgia alimentària a una persona.

Nota

  • 1. Els al·lergògens són proteïnes o glicoproteïnes.
  • 2. Els ingredients que contenen al·lergògens que provoquen la majoria de les al·lèrgies alimentàries entre la població europea s'han d'indicar obligatòriament en l'etiquetatge del producte. A la Unió Europea, segons la reglamentació, els al·lergògens de declaració obligatòria són els cacauets, la fruita seca de closca, la soja, la mostassa, els ous, els tramussos, la llet, el peix, els cereals que contenen gluten, el sèsam, l'api, el diòxid de sofre, els mol·luscs i els crustacis.

    A més a més, es pot indicar voluntàriament en l'etiquetatge el risc de presència de traces o de presència involuntària i inevitable d'al·lergògens. Aquesta indicació voluntària s'anomena etiquetatge precautori d'al·lèrgens, i només s'hauria d'explicitar quan s'ha identificat un risc definit i aplicable a través d'una avaluació del risc quantitativa.