Back to top
Vuelva a la lista de diccionarios online

perclorats - Diccionari de seguretat alimentària

Presentación
  • ca  perclorats, n m pl
  • es  percloratos, n m pl
  • fr  perchlorates, n m pl
  • en  perchlorates, n pl

Perills alimentaris

Definición
Conjunt de les sals del clor derivades de l'àcid perclòric.

Nota

  • 1. Formació: Es generen principalment com a residus de productes emprats en la potabilització de l'aigua o en processos de desinfecció d'aliments..
  • 2. Presència en el medi ambient: S'associen a l'activitat humana, però també poden ser d'origen natural, per la presència en el sòl i l'aigua.
  • 3. Exposició per via alimentària: Associada, principalment, al consum d'aigua potable o d'aliments, especialment fruites i verdures, que contenen perclorats com a residus del procés de desinfecció o com a conseqüència d'una concentració elevada en el sòl o l'aigua de reg.
  • 4. Efectes en la salut humana: S'acumulen en major concentració a la glàndula tiroide de les persones i s'ha observat que hi inhibeixen l'absorció del iode, de manera que els grups més exposats a la toxicitat dels perclorats són les embarassades, els lactants i les persones amb hipertiroïdisme.