Back to top
Vuelva a la lista de diccionarios online

virus de l'hepatitis E - Diccionari de seguretat alimentària

Presentación
virus de l'hepatitis E virus de l'hepatitis E

  • ca  virus de l'hepatitis E, n m
  • ca  HEV, n m sigla
  • ca  VHE, n m sigla
  • es  virus de la hepatitis E, n m
  • es  virus E de la hepatitis, n m
  • es  HEV, n m sigla
  • es  VHE, n m sigla
  • fr  virus de l'hépatite E, n m
  • fr  VHE, n m sigla
  • en  hepatitis E virus, n
  • en  HEV, n sigla
  • nc  Paslahepevirus balayani

Perills alimentaris

Definición
Virus RNA petit, monocatenari positiu, amb estructura simple, amb càpsida icosaèdrica, sense embolcall, del gènere Paslahepevirus, de la família dels hepevirus, que pot causar hepatitis E.

Nota

  • 1.Reservori i localització habitual: Porcs, porcs senglars, cérvols, conills i l'ésser humà, segons el genotip.
  • 2. Grup de risc: Persones que estan exposades a teixits d'animals infectats, com veterinaris, ramaders, treballadors d'escorxadors o carnissers. S'ha observat que la malaltia és més freqüent entre adults joves i de mitjana edat, i que les afeccions són més greus en embarassades i persones immunodeprimides.
  • 3. Transmissió per via alimentària: Associada, principalment, al consum d'aigua contaminada, o al consum de carn contaminada de porc, de porc senglar, de cérvol o de conill.
  • 4. Anteriorment, el virus de l'hepatits E es coneixia amb el nom científic Hepatovirus E.