Back to top
Vuelva a la lista de diccionarios online

sal - Diccionari de seguretat alimentària

Presentación
  • ca  sal, n f
  • es  sal, n f
  • fr  sel, n m
  • en  salt, n

Conceptes generals

Definición
Producte constituït per clorur de sodi preparat en condicions que el fan apte per a usos alimentaris.

Nota

  • 1. La sal és un element essencial en la dieta de les persones, ja que intervé en molts processos metabòlics que són imprescindibles per al bon funcionament de l'organisme. S'utilitza en la conservació d'aliments per la capacitat que té de retenir l'aigua.

    Tanmateix, el consum excessiu de sal pot provocar hipertensió arterial, que és un factor de risc metabòlic, cardiovascular i cerebrovascular. Per això les autoritats sanitàries han emès recomanacions de consum de sal i la indústria alimentària estudia fórmules per a reduir-ne el contingut en els aliments processats sense que se'n vegi afectada la vida útil.
  • 2. En funció de la composició, la presentació i l'origen es distingeixen diferents classes de sal: la sal gemma, la sal marina, la sal de deu, la sal refinada, la sal de salaó, la sal de taula, la sal de cuina i les sals especials.