Es publica en línia el Vocabulari de dret romà

Dret romà

El TERMCAT publica en línia el Vocabulari de dret romà, una obra elaborada per un equip de treball de la Universitat de València amb l’assessorament de professors de dret romà de la Universitat de Lieja (per al francès) i de la Universitat de Brescia (per a l’italià). Es tracta de la versió electrònica de l’obra publicada per la Xarxa Vives d’Universitats en paper l’any 2007.

El Vocabulari de dret romà consta de 398 entrades que contenen 493 denominacions llatines amb els equivalents corresponents en català, castellà, francès i italià. Recull termes de les principals branques del dret romà, com ara les fonts, el dret públic (institucions polítiques i religioses, dret administratiu i fiscal, i dret penal) i el dret privat (persona i família, procediment civil i dret patrimonial), i també la transmissió i la recepció d’aquest dret. El vocabulari dedica una atenció especial a aquells termes que poden oferir més dificultats lingüístiques o d’adaptació, sobretot des del punt de vista del català, i s’hi poden trobar termes com ara acceptilació, agnat, mancipació, pol·licitació, senatconsult, etc.

El Vocabulari de dret romà és accessible des de la pàgina de la col·lecció Diccionaris en Línia del web del TERMCAT, que actualment ofereix més de 120 títols dedicats a diversos àmbits d’especialitat.

Ben aviat, el Vocabulari es podrà consultar també des del web de la Universitat de València, i la terminologia que conté es podrà trobar al Cercaterm, el cercador terminològic del TERMCAT, i al portal Terminologia jurídica, amb un marcatge que n’indicarà la procedència.

Teniu disponible aquesta informació en pdf, en format de nota de premsa.