De turisme entre turismes

turisme

De turismes, n’hi ha molts. Si ho mirem des de la perspectiva de l’activitat o les activitats que es té la intenció de practicar, podem distingir l’agroturisme, el cicloturisme, l’enoturisme o turisme enològic, el turisme cultural, el turisme d’aventura, el turisme de l’or, el turisme de neu, el turisme eqüestre, el turisme esportiu, el turisme ferroviari, el turisme industrial, el turisme nàutic, el turisme pesquer, el turisme religiós, el turisme solidari o el turisme termal.

Si tenim en compte qui és el protagonista, però, distingirem entre el turisme de fires i congressos, el turisme de la tercera edat, el turisme de masses, el turisme de negocis, el turisme escolar, el turisme interior, el turisme juvenil o el turisme sènior.

I encara, si ens fixem en altres característiques, podem parlar de turisme alternatiu, de turisme d’estada o de turisme itinerant, de turisme de motxilla, de turisme ecològic, de turisme sa, de turisme social i de turisme sostenible.

I segurament encara ens en deixem algun tipus, que, si remeneu pel Cercaterm, potser vosaltres sereu capaços de trobar. Així, si no teniu la sort de tenir vacances i poder fer turisme, almenys podreu passar una bona estona entretinguts entre fitxes i més fitxes terminològiques.