Es difon l'actualització de la Terminologia de ciències de la salut

Ciències salut

El diccionari en línia Terminologia de ciències de la salut s'ha actualitzat amb la incorporació de nous termes dels àmbits de les malalties infeccioses. El diccionari, publicat inicialment el maig de 2015, aplega en un únic producte la terminologia procedent de disset diccionaris relacionats amb les ciències mèdiques i farmacològiques, elaborats pel TERMCAT o amb el seu assessorament.

Concretament, aquesta obra conté dades terminològiques procedents dels diccionaris següents: Diccionari d’anatomiaDiccionari d’homeopatiaDiccionari d’immunologiaDiccionari d’infermeriaDiccionari d’oftalmologiaDiccionari d’otorinolaringologiaDiccionari de fisioteràpiaDiccionari de neurociènciaDiccionari de psiquiatriaDiccionari de recerca clínica de medicamentsDiccionari de sinologiaTerminologia de l’atenció integradaTerminologia de l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, Terminologia de la cronicitat, Terminologia de les malalties infeccioses, Terminologia de les vacunes i Vocabulari de la sida.

Amb aquesta actualització, la Terminologia de ciències de la salut ofereix de manera unitària la consulta de 16.066 fitxes terminològiques, que inclouen la denominació en català, equivalents en castellà, francès, anglès i alemany, denominacions corresponents a la Terminologia Anatòmica, definició i, en alguns casos, notes amb informació complementària.

Es pot accedir al diccionari des de l'apartat de Diccionaris en Línia del web del TERMCAT, que recull els disset títols d’aquesta Terminologia de ciències de la salut, al costat de més d'un centenar d'altres repertoris terminològics d'àmbits especialitzats. L’apartat Recursos del Canal Salut també recull un enllaç al diccionari.