Nova infografia amb els noms de les parts del violí

imatge de la infografia

Coincidint amb el dia de Santa Cecília, patrona dels músics, el TERMCAT presenta una nova infografia interactiva amb què s’il·lustren els noms de les parts del violí i de l’arquet. Ha estat elaborada amb la col·laboració d’experts del Museu de la Música de Barcelona i de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), i amb la infografia també s’ha actualitzat la Terminologia dels instruments musicals, un diccionari en línia que difon més de tres-cents termes d’aquest sector que es va publicar inicialment gràcies a la col·laboració amb Amical Wikimedia.

La infografia forma part d’un conjunt que es va iniciar el mes de juny passat amb la difusió de dues infografies paral·leles dedicades a les parts de la guitarra i del saxòfon, i que es preveu continuar ampliant amb nous instruments.

Aquest material pot ser útil per a professionals de la música i aprenents d’ensenyaments musicals, escoles, escoles de música, conservatoris, locals d’assaig, sales de concerts, etc. Si es fa clic sobre els termes de la imatge s’accedeix a les fitxes completes del diccionari, amb les definicions i els equivalents en altres llengües.

La Terminologia dels instruments musicals aplega ara 338 termes classificats temàticament en les cinc grans categories en què, segons l’etnomusicologia i el sistema Hornbostel-Sachs, es divideixen els instruments musicals: idiòfons, membranòfons, cordòfons, aeròfons i electròfons, més un apartat per als instruments tradicionals catalans. Cada entrada presenta la denominació en català, la imatge que la identifica i els equivalents en castellà, anglès i francès, i l’alemany i l’italià en alguns casos.

La Terminologia dels instruments musicals forma part de la col·lecció Diccionaris en Línia del web del TERMCAT, que actualment ofereix més de 160 títols dedicats a diversos àmbits d’especialitat. I la infografia s’afegeix al conjunt de materials gràfics i multimèdia que donen accés de manera visual i atractiva a termes de tota mena de sectors.