El Departament de Salut, amb la col·laboració del TERMCAT, promou la vuitena edició de la Classificació internacional de malalties en català

CIM-9-MC

La vuitena edició de la Classificació internacional de malalties, 9a revisió. Modificació clínica (CIM-9-MC) ja està disponible en català en format pdf. Aquesta edició serà vigent a Catalunya des de gener de 2012 fins al desembre de 2013.

A Catalunya aquesta classificació s’utilitza principalment amb finalitats clíniques i estadístiques. La CIM-9-MC és el sistema de classificació requerit per a la notificació a l’Administració sanitària de l’activitat dels hospitals, centres de salut mental i sociosanitaris, i alguns centres d’atenció primària, entre d’altres.

Promoguda pel Departament de Salut, l’edició ha estat elaborada pel TERMCAT, amb col·laboració de l’Institut d’Estadística de Catalunya i de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears. L’obra original, International Classification of Diseases, 9th revision, Clinical Modification (ICD-9-CM), l’elabora i l’actualitza periòdicament el govern dels Estats Units.

Podeu accedir a la 8a edició de la CIM-9-MC en format pdf descarregable a l’apartat Terminologia Oberta del web del TERMCAT, al web del Departament de Salut, al del Servei Català de la Salut i a Canal Salut. En aquests mateixos llocs hi podeu trobar, també, la Classificació estadística internacional de malalties i problemes relacionats amb la salut, 10a revisió (CIM-10), que s’utilitza a Catalunya per a la codificació de les causes de mort i de les malalties i els problemes relacionats amb la salut que s’atenen en l’àmbit de l’atenció primària, de les urgències extrahospitalàries i de la salut laboral, entre d'altres.

Podeu consultar la nota de premsa sobre la publicació.