La terminologia de les xarxes socials publicada pel TERMCAT, rebuda amb molt d’interès pels usuaris

© TERMCAT / Henar Velàzquez

Ahir es va presentar al Palau Robert la Terminologia bàsica de les xarxes socials publicada pel TERMCAT, que recull un centenar de termes relacionats amb les diferents xarxes socials, especialment el Facebook i el Twitter, amb la definició en català i equivalents en espanyol i anglès.

Tal com va assenyalar Rosa Colomer, directora del Centre de Terminologia, “la brevetat, la immediatesa i la gran difusió pròpies de les comunicacions a les xarxes determinen uns estils lingüístics específics i també l’ús d’una terminologia pròpia; a partir d’ara disposem d’una obra que ha de créixer, amb la col·laboració de tothom, per a esdevenir el diccionari de referència d’aquest àmbit en llengua catalana”. Van participar també en la presentació la directora general de Política Lingüística, Yvonne Griley, i el director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès.

Les mateixes xarxes socials, especialment el Twitter, han estat aquestes darreres hores la plataforma de difusió principal de la publicació d’aquesta terminologia. També altres mitjans s’han fet ressò de l’obra:

TN Vespre de TV3 (minut 7:32)
Xarxa de televisions locals
Rac1 (butlletins de notícies del 10-12-2012 des de les 14h)
BTV Notícies
Canal 3/24