Cercaterm
Cercador der ensems de fiches terminologiques qu'eth TERMCAT met a disposicion publica.
S’auetz de besonh mès informacion, vos podetz adreçar ath servici de Consultacions (registre).
Resultats per a la cerca "accidiós" dins totes les àrees temàtiques
<Ciències de la salut>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'additius alimentaris [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2012-2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/135>
Cada additiu alimentari té assignats un número d'identificació (E) i les classes funcionals que n'indiquen els usos aprovats principals.
- ca àcids grassos, n m pl
- es ácidos grasos
- fr acides gras
- en fatty acids
- cod E 570
<Additius alimentaris > Agent glaçador>, <Additius alimentaris > Escumejant>
<Indústria > Indústria alimentària > Additius alimentaris>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'additius alimentaris [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2012-2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/135>
Cada additiu alimentari té assignats un número d'identificació (E) i les classes funcionals que n'indiquen els usos aprovats principals.
- ca àcids grassos, n m pl
- es ácidos grasos
- fr acides gras
- en fatty acids
- cod E 570
<Additius alimentaris > Agent glaçador>, <Additius alimentaris > Escumejant>
<Indústria > Indústria alimentària>
La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.
- ca àcids grassos omega-3, n m pl
- es ácidos grasos omega-3, n m pl
- fr acides gras n-3, n m pl
- fr acides gras oméga-3, n m pl
- fr acides gras polyinsaturés n-3, n m pl
- fr acides gras polyinsaturés oméga-3, n m pl
- fr AG oméga-3, n m pl
- fr oméga-3, n m pl
- fr AGPI n-3, n m pl sigla
- en n-3 fatty acids, n
- en n-3 polyunsaturated fatty acids, n m pl
- en omega-3, n
- en omega-3 FA, n
- en omega-3 fatty acids, n
- en omega-3 polyunsaturated fatty acids, n m pl
- en n-3 PUFA, n sigla
<Indústria > Indústria alimentària>
Definició
Nota
- Els àcids grassos omega-3 s'han de subministrar a través de l'alimentació, ja que són essencials per a l'organisme humà i aquest no és capaç de sintetitzar-los. Les principals fonts alimentàries d'àcids grassos omega-3 són el peix blau, algunes algues marines, els olis derivats d'aquests peixos, com també els olis de soja, de lli, de colza i de nous.
<Ciències de la vida > Bioquímica>
La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.
- ca àcids grassos omega-3, n m pl
- es ácidos grasos omega-3, n m pl
- fr acides gras n-3, n m pl
- fr acides gras oméga-3, n m pl
- fr acides gras polyinsaturés n-3, n m pl
- fr acides gras polyinsaturés oméga-3, n m pl
- fr AG oméga-3, n m pl
- fr oméga-3, n m pl
- fr AGPI n-3, n m pl sigla
- en n-3 fatty acids, n
- en n-3 polyunsaturated fatty acids, n m pl
- en omega-3, n
- en omega-3 FA, n
- en omega-3 fatty acids, n
- en omega-3 polyunsaturated fatty acids, n m pl
- en n-3 PUFA, n sigla
<Ciències de la vida > Bioquímica>
Definició
Nota
- Els àcids grassos omega-3 s'han de subministrar a través de l'alimentació, ja que són essencials per a l'organisme humà i aquest no és capaç de sintetitzar-los. Les principals fonts alimentàries d'àcids grassos omega-3 són el peix blau, algunes algues marines, els olis derivats d'aquests peixos, com també els olis de soja, de lli, de colza i de nous.
<Zoologia > Crustacis>
Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.
Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.
- ca àrcids, n m pl
- es árcidos
<Zoologia > Crustacis>
Definició
<Ciències de la salut>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'additius alimentaris [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2012-2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/135>
Cada additiu alimentari té assignats un número d'identificació (E) i les classes funcionals que n'indiquen els usos aprovats principals.
- ca èsters acètics dels monoglicèrids i diglicèrids d'àcids grassos, n m pl
- es ésteres acéticos de los mono- y diglicéridos de los ácidos grasos
- fr esters acétiques des mono- et diglycérides d'acides gras
- en acetic acid esters of mono- and diglycerides of fatty acids
- cod E 472a
<Additius alimentaris > Emulsionant>, <Additius alimentaris > Estabilitzador>, <Additius alimentaris > Segrestant>
<Indústria > Indústria alimentària > Additius alimentaris>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'additius alimentaris [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2012-2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/135>
Cada additiu alimentari té assignats un número d'identificació (E) i les classes funcionals que n'indiquen els usos aprovats principals.
- ca èsters acètics dels monoglicèrids i diglicèrids d'àcids grassos, n m pl
- es ésteres acéticos de los mono- y diglicéridos de los ácidos grasos
- fr esters acétiques des mono- et diglycérides d'acides gras
- en acetic acid esters of mono- and diglycerides of fatty acids
- cod E 472a
<Additius alimentaris > Emulsionant>, <Additius alimentaris > Estabilitzador>, <Additius alimentaris > Segrestant>
<Ciències de la salut>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'additius alimentaris [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2012-2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/135>
Cada additiu alimentari té assignats un número d'identificació (E) i les classes funcionals que n'indiquen els usos aprovats principals.
- ca èsters cítrics dels monoglicèrids i diglicèrids d'àcids grassos, n m pl
- es ésteres cítricos de los mono- y diglicéridos de los ácidos grasos
- fr esters citriques des mono- et diglycérides d'acides gras
- en citric acid esters of mono- and diglycerides of fatty acids
- cod E 472c
<Additius alimentaris > Emulsionant>, <Additius alimentaris > Estabilitzador>, <Additius alimentaris > Segrestant>
<Indústria > Indústria alimentària > Additius alimentaris>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'additius alimentaris [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2012-2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/135>
Cada additiu alimentari té assignats un número d'identificació (E) i les classes funcionals que n'indiquen els usos aprovats principals.
- ca èsters cítrics dels monoglicèrids i diglicèrids d'àcids grassos, n m pl
- es ésteres cítricos de los mono- y diglicéridos de los ácidos grasos
- fr esters citriques des mono- et diglycérides d'acides gras
- en citric acid esters of mono- and diglycerides of fatty acids
- cod E 472c
<Additius alimentaris > Emulsionant>, <Additius alimentaris > Estabilitzador>, <Additius alimentaris > Segrestant>
<Indústria > Indústria alimentària > Additius alimentaris>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'additius alimentaris [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2012-2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/135>
Cada additiu alimentari té assignats un número d'identificació (E) i les classes funcionals que n'indiquen els usos aprovats principals.
- ca èsters d'1,2-propandiol d'àcids grassos, n m pl
- es ésteres de propano-1,2-diol de ácidos grasos
- fr ester de propane-1,2-diol d'acides gras
- en propane-1,2-diol esters of fatty acids
- cod E 477
<Additius alimentaris > Emulsionant>