Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:

- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).

  • ca  gel greixós, n m
  • ca  glaç greixós, n m
  • es  hielo graso, n m
  • es  hielo grasoso, n m
  • es  hielo pastoso, n m
  • fr  glace pâteuse, n f
  • fr  glace pelliculaire, n f
  • fr  sorbet, n m
  • it  ghiaccio brillante, n m
  • pt  gelo gorduroso, n m
  • en  grease ice, n
  • en  lard ice, n

<Ciències de la Terra > Hidrologia>

Definició
Capa prima i espessa de cristalls de gel granulat agrupats, només dèbilment consolidats entre si, que sura a la superfície d'aigües marines o continentals.

Nota

  • 1. El gel greixós dona una aparença oliosa a la superfície de l'aigua.
  • 2. El gel greixós representa la segona etapa en la formació del gel en aigües marines o continentals, després de la formació del gel granulat. Seguidament, es pot transformar en gel en crosta en condicions d'aigües calmades, o bé en gel en galetes en condicions d'aigües agitades.