Back to top
brot d'origen alimentari brot d'origen alimentari

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de seguretat alimentària [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/304>

  • ca  brot d'origen alimentari, n m
  • ca  BOA, n m sigla
  • es  brote alimentario, n m
  • es  brote de enfermedad de origen alimentario, n m
  • es  brote de enfermedad transmitida por alimentos, n m
  • es  brote de origen alimentario, n m
  • es  BOA, n m sigla
  • fr  éclosion d'origine alimentaire, n f
  • fr  éclosion de maladie d'origine alimentaire, n f
  • fr  flambée d'origine alimentaire, n f
  • fr  flambée de maladie d'origine alimentaire, n f
  • fr  foyer épidémique d'origine alimentaire, n m
  • fr  toxi-infection alimentaire collective, n f
  • fr  TIAC, n f sigla
  • en  food outbreak, n
  • en  foodborne disease outbreak, n
  • en  foodborne illness outbreak, n
  • en  foodborne outbreak, n
  • en  food-borne disease outbreak, n var. ling.
  • en  food-borne illness outbreak, n var. ling.
  • en  food-borne outbreak, n var. ling.
  • en  FBO, n sigla

<Seguretat alimentària > Perills alimentaris>

Definició
Aparició inesperada d'una malaltia en dues o més persones després d'ingerir un mateix aliment que, d'acord amb les proves epidemiològiques, contenia un agent patogen.

Nota

  • 1. Un brot d'origen alimentari sovint és degut a l'ús de matèries primeres contaminades, a la no aplicació de les bones pràctiques d'higiene o a la contaminació creuada.
  • 2. Els brots d'origen alimentari es consideren malalties de declaració obligatòria.