brot d'origen alimentari
brot d'origen alimentari
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de seguretat alimentària [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/304>
- ca brot d'origen alimentari, n m
- ca BOA, n m sigla
- es brote alimentario, n m
- es brote de enfermedad de origen alimentario, n m
- es brote de enfermedad transmitida por alimentos, n m
- es brote de origen alimentario, n m
- es BOA, n m sigla
- fr éclosion d'origine alimentaire, n f
- fr éclosion de maladie d'origine alimentaire, n f
- fr flambée d'origine alimentaire, n f
- fr flambée de maladie d'origine alimentaire, n f
- fr foyer épidémique d'origine alimentaire, n m
- fr toxi-infection alimentaire collective, n f
- fr TIAC, n f sigla
- en food outbreak, n
- en foodborne disease outbreak, n
- en foodborne illness outbreak, n
- en foodborne outbreak, n
- en food-borne disease outbreak, n var. ling.
- en food-borne illness outbreak, n var. ling.
- en food-borne outbreak, n var. ling.
- en FBO, n sigla
<Seguretat alimentària > Perills alimentaris>
Definició
Aparició inesperada d'una malaltia en dues o més persones després d'ingerir un mateix aliment que, d'acord amb les proves epidemiològiques, contenia un agent patogen.
Nota
- 1. Un brot d'origen alimentari sovint és degut a l'ús de matèries primeres contaminades, a la no aplicació de les bones pràctiques d'higiene o a la contaminació creuada.
- 2. Els brots d'origen alimentari es consideren malalties de declaració obligatòria.