Back to top
antena dipol plegat antena dipol plegat

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; ENCICLOPÈDIA CATALANA. Diccionari de telecomunicacions [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2017. (Diccionaris en Línia) (Ciència i Tecnologia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/235/>
Aquesta obra recull com a accepcions d'un sol terme els significats que tenen una mateixa denominació.

Les paraules marcades entre circumflexos (^) en l'interior d'una definició indiquen que es tracta de termes amb fitxa pròpia en el diccionari que poden ajudar a ampliar el significat d'aquella definició.

Per problemes tecnològics de representació gràfica, s'han suprimit del tot o en part algunes definicions. La informació completa es pot consultar a l'edició en paper d'aquesta obra.

  • ca  antena dipol plegat, n f
  • es  antena dipolo doblado
  • en  folded dipole antenna

<Telecomunicacions > Tecnologia de comunicació>

Definició
Antena dipol en què els dos extrems oberts es connecten mitjançant un altre conductor rectilini de longitud igual a la suma de la dels dos principals, formant una estructura similar a una espira allargassada. Les característiques de radiació d'aquesta antena són similars a les de l'antena dipol, però la seva impedància d'entrada és diferent. Quan es connecta a una línia de transmissió asimètrica utilitza un ^simetritzador^.