farratge
farratge
- ca farratge, n m
- es forraje
- fr fourrage
- en fodder
- en forage
Veterinària i ramaderia > Ramaderia > Nutrició i alimentació
Definició
Planta acabada de segar, deixada assecar al sol o ensitjada, que se subministra als remugants adults i aporta principalment fibra, vitamines i minerals.
Nota
- Les plantes que amb més freqüència es donen al bestiar com a farratge en les explotacions ramaderes de Catalunya, tant les de ramaderia tradicional com les de ramaderia industrial, són les següents: alfals (o melga, userda), blat, blat de moro (o dacsa, millot, moresc, panís), civada (o avena), col farratgera, colza, cua de guilla (o cua de guineu), dàctil, enclova (o sulla), escaiola, esparcet (o esparceta, trepadella), fajol, farratjó, favera, festuca, fleum dels prats, fulla d'escarxofera, gram, gramínies, guixera (o caireta), herba, llobí, melca, melca del Sudan, melilot, mill, ordi, pesolera, pesolí, poa, poa de prat, raigràs, trèvol, triticale i veça.