Back to top
Torna al llistat dels Diccionaris en Línia

Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT). Versió de treball

Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT). Versió de treball - Presentació

© Autoria: Institut d'Estudis Catalans; Fundació Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears; Enciclopèdia Catalana, SAU; TERMCAT, Centre de Terminologia; Generalitat de Catalunya. Departament de Salut
© Edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2015-2021
Amb el patrocini de: Fundació Dr. Antoni Esteve

 

El Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball en línia posa a l’abast dels usuaris les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l’elaboració d’un nou diccionari de medicina en llengua catalana.

Aquesta versió que s’ofereix a la consulta pública conté actualment més de 75.720 termes catalans amb definició, els equivalents en castellà, francès i anglès (i, en els casos pertinents, nomenclatures científiques), a més a més de notes complementàries. Correspon a una versió evolucionada i ampliada de la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, que actualment és consulta en el Portal CiT de l’Institut d’Estudis Catalans.

El contingut del Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball es va revisant i completant progressivament en actualitzacions periòdiques. Per facilitar que els usuaris puguin ponderar la informació que s’ofereix en el diccionari, s’ha establert un sistema de marcatge simple, que identifica les fitxes en què s’hi ha fet, efectivament, alguna intervenció:

-- <.FITXA MODIFICADA>: Identifica les fitxes on s’han fet canvis per millorar-ne o homogeneïtzar-ne el contingut.

--<.FITXA REVISADA>: Identifica les fitxes revisades per l’equip terminològic.

Aquest marcatge és visible des de cada fitxa i permet, a través de l’accés temàtic, consultar la selecció de termes dins de cada categoria. Les fitxes que no duen cap marcatge contenen les dades sense modificar de la segona edició. D’altra banda, a través de l’accés Noves incorporacions es poden consultar les fitxes noves que han estat donades d’alta com a resultat de l’actualització anual.

Des de la pestanya "Consulta de termes", es pot accedir a les fitxes terminològiques de tres maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari); mitjançant l’accés a la llista temàtica de les denominacions en català, o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre "Text de la consulta", en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Autoria: 

 

Logo Academia          Institut d'Estudis Catalans          Enciclopèdia Catalana

 

     Gentcat depertament de salut          TERMCAT           

 

Edició:

TERMCAT

 

Amb el patrocini de:

 Fundació DrEsteve

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent: 
INSTITUT D’ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

 

Darrera actualització: 22-02-2024