Back to top
Torna al llistat dels Diccionaris en Línia

enfarinar - Argot culinari i gastronòmic

Josep M. Daró

Presentació
  • ca  enfarinar, v tr
  • es  enharinar
  • fr  fariner

Definició
Cobrir un aliment amb farina o empolsar amb farina un motlle o una taula de treball. S'enfarina un aliment abans de saltar-lo o fregir-lo; una vegada arrebossat en la farina, convé donar-li uns copets amb els dits perquè caigui l'excedent de farina i aconseguir deixar, la que es pugui, en una pel·lícula fina. L'operació no es fa mai a l'avançada, perquè la farina ha de restar seca. S'enfarinen especialment els articles destinats a ser saltats a la paella (medallons, escalopes, peixos a la molinera) o fregits sense arrebossar amb ou i altres ingredients (peixets petits). També s'enfarinen els aliments abans d'arrebossar-los a l'anglesa. Finalment, es fa aquesta operació amb els elements d'un saltat de carn o d'aviram, una vegada enrossits, abans d'afegir el líquid.