Back to top
Torna al llistat dels Diccionaris en Línia

flor - Argot culinari i gastronòmic

Josep M. Daró

Presentació
  • ca  flor, n f
  • es  flor
  • fr  fleur

Definició
Les flors han tingut sempre un paper important en la gastronomia. S'empren principalment en begudes aromàtiques i per a fer licors (ratafies). D'altra part, algunes espècies i alguns condiments molt coneguts són flors: clavell d'espècia, flor de taronger, amb la qual es fa l'aigua de tarongina, tàperes, etc. En les amanides el seu paper és simplement decoratiu i es disposen en rams o en corona sempre en harmonia de color amb la resta d'ingredients. Algunes flors són especialment adients per als bunyols, les de carabassera es mengen farcides i, també se'n fan truites. Amb algunes es fan infusions que es beuen o s'utilitzen per a coure menjars al vapor. Les flors de sajolida s'avenen amb el vedell i el bou, les de sàlvia amb el porc, i les de menta i farigola amb el xai.