Back to top
Torna al llistat dels Diccionaris en Línia

gatvaire - Argot culinari i gastronòmic

Josep M. Daró

Presentació
  • ca  gatvaire, n m
  • ca  gat, n m sin. compl.
  • es  pintarroja
  • fr  grande roussette

Definició
Peix de color gris rosat, que s'assembla a un tauró petit, de pell aspra i nombroses taques en el llom. Peix blau. Temporada: tot l'any. La seva carn, una mica coriàcia es cotitza menys que la de la mussola, i serveix per a substituir-la en molts mercats del litoral. De vegades es ven espellada, amb la qual cosa la seva identificació resulta encara més difícil. Tant el gatvaire com la mussola són espècies que s'han de cuinar sortint de l'aigua, ja que sinó denoten un sabor força desagradable. Lliguen bé amb salsa de tomàquet o salsa verda i resulten excel·lents fregits o guisats amb patates acompanyades d'allioli negat.