Back to top
Torna al llistat dels Diccionaris en Línia

ruca - Argot culinari i gastronòmic

Josep M. Daró

Presentació
  • ca  ruca, n f
  • ca  oruga, n f sin. compl.
  • fr  roquette
  • la  Eruca sativa

Definició
Herba anual de la família de les crucíferes, de fulles molt retallades, que s'utilitzen com a condiment pel seu sabor picant. Antigament aquesta planta era coneguda com a enciam romà perquè figurava en totes les amanides de l'antiga Roma. Actualment la ruca ha recobrat el seu predicament i és un ingredient present en molts plats estiuencs, és una varietat d'amanida molt popular. D'origen mediterrani, està introduïda en moltes parts del món, fins i tot a l'Amèrica del Nord. Té un sabor especial, semblant al del pebre, i combina bé amb les salses per a plats de pasta i fregits. Les llavors, les flors i l'oli són també comestibles. També es preparen al vapor com els espinacs. Les llavors s'assemblen a les de la mostassa, encara que més grosses.