Back to top
Torna al llistat dels Diccionaris en Línia

Glossari de jardineria i paisatgisme

Glossari de jardineria i paisatgisme - Presentació

© Autoria: TERMCAT, Centre de Terminologia; Fundació de la Jardineria i el Paisatge
© Edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2016-2023

 

El Glossari de jardineria i paisatgisme és fruit de la col·laboració entre la Fundació de la Jardineria i el Paisatge i el Centre de Terminologia TERMCAT per difondre en línia i de manera unitària la terminologia continguda en cadascun dels glossaris annexos de les Normes tecnològiques de jardineria i paisatgisme. Aquestes normes són unes publicacions tècniques adreçades als professionals de la jardineria i el paisatgisme que pretenen establir criteris objectius per als productes i serveis amb què tracten i promoure la utilització d’una terminologia comuna i estandarditzada en l’àmbit.

El TERMCAT ofereix assessorament terminològic en la revisió d’aquests glossaris des de l’any 1999, i el diccionari en línia que ara es presenta recopila en una única interfície de consulta tot aquest conjunt de terminologia que fins ara només es podia consultar en paper i dintre de cada norma en concret.

El diccionari aplega gairebé 2.400 fitxes, cadascuna de les quals consta d’una denominació catalana, la definició corresponent i, a vegades, notes complementàries sobre qualsevol aspecte considerat rellevant per a la bona comprensió i interpretació del text de la norma en relació amb el terme en qüestió. S’hi poden trobar entrades com ara acrotoniaarbust de bola, bioenginyeria del paisatgebiorotlle vegetalitzatbiopesticidaentramat viuestacatgegeomalla o hidromanta, hort urbà, erosió transitòria, planta adventícia o planta híbrida invasora, eixart varietat empeltada, parterre brodat, llit d’infiltració.

 

Equip de treball
Introducció
Fonts

 

Autoria:

Logo Termcat          Logo Fundació Jardineria i Paisatge

 

Edició:

Logo Termcat

 

Citació bibliogràfica recomanada:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; FUNDACIÓ DE LA JARDINERIA I EL PAISATGE. Glossari de jardineria i paisatgisme [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2016-2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/222/>

 

Darrera actualització: 04-04-2024