Back to top

Terminologia de la visualització de dades

Presentació

Terminologia de la visualització de dades - Presentació

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2018
Amb el suport de: Govern d’Andorra
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya. Departament de la Presidència. Direcció General d’Atenció Ciutadana; OneTandem

 

En l’era de la sobrecàrrega informativa i de les dades massives, una nova disciplina a cavall entre la ciència de dades, el periodisme i el disseny ha pres protagonisme a l’hora de comunicar informació i idees complexes de manera clara i comprensible, precisa, eficient i, sobretot, visual. És el que es coneix com a visualització de dades.

Aquest diccionari presenta una cinquantena de termes en català, castellà i anglès, amb notes i imatges, si escau, corresponents als principals formats de visualització més utilitzats a dia d’avui.

L’obra és fruit de la col·laboració del TERMCAT amb la Direcció General d’Atenció Ciutadana del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya i l’empresa OneTandem, autors de la Guia de visualització de dades, que representa un referent per a tots els professionals que es dediquen a treballar amb dades (explorar-les, analitzar-les i explicar-les gràficament) i que ha servit, en bona part, com a corpus de partida i buidatge.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de dues maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cadascun dels idiomes del diccionari) o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre “Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Equip de treball
Arbre de camp
Bibliografia

 

Autoria i edició:

Logo Termcat

 

Amb el suport de:

Logo Govern Andorra

 

Amb la col·laboració de: 

Logo Departament de Presidència i Cultura          Logo ONETANDEM

   

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia de la visualització de dades [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2018. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/254>

Darrera actualització: 16-04-2020