Back to top
Torna al llistat dels Diccionaris en Línia

Diccionari LGBT (lèsbic, gai, bisexual, trans)

Diccionari LGBT (lèsbic, gai, bisexual, trans) - Presentació

© Autoria: Marta Breu
© Edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2021 (Primera edició: 2013)
Amb l'assessorament de: TERMCAT, Centre de Terminologia

 

Aquest diccionari, elaborat per la lingüista Marta Breu i revisat i editat pel TERMCAT, recull prop de 400 termes relatius a l’àmbit LGBT, és a dir, al col·lectiu de lesbianes, gais, bisexuals i transgèneres. Es tracta de terminologia vinculada amb l’orientació sexual, la identitat sexual i de gènere, la sexualitat i la relació del col·lectiu LGBT amb la societat (activisme, drets i família, oci, etc.).

El diccionari té l’origen en un vocabulari terminològic previ que l’autora va elaborar com a treball de final de màster i que va ser editat posteriorment pel TERMCAT. Aquest nou diccionari constitueix una revisió exhaustiva de la terminologia difosa fins ara i una ampliació considerable del nombre de termes, especialment dels relacionats amb la identitat de gènere i amb la sexualitat.

Les fitxes terminològiques contenen la denominació catalana del concepte amb la corresponent definició, l’àrea temàtica, els equivalents en castellà, francès i anglès, la categoria lèxica de cada forma en les diferents llengües i, de vegades, notes explicatives.

Des de la pestanya Consulta de termes, es pot accedir a les fitxes terminològiques de tres maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions en català, castellà, francès i anglès; mitjançant l’accés temàtic en català, o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre Text de la consulta, en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Introducció
Arbre de camp
Bibliografia

 

Edició i assessorament:

TERMCAT

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
BREU, Marta. Diccionari LGBT (lèsbic, gai, bisexual, trans) [en línia]. 3a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/256/>

 

Darrera actualització: 25-05-2023