Back to top
Torna al llistat dels Diccionaris en Línia

Terminologia de la fibra òptica

Terminologia de la fibra òptica - Presentació

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2022 
Amb el suport de: Generalitat de Catalunya. Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori

 

La Terminologia de la fibra òptica recull més d'un centenar de termes relacionats amb la fabricació, la instal·lació i la distribució del cable de fibra òptica, i també amb altres aspectes relacionats amb aquest sistema de transmissió de dades a alta velocitat que ha permès fer un salt endavant en la connectivitat entre tot el territori català.

L'obra és fruit de la col·laboració entre el TERMCAT i experts de l'àmbit de les polítiques digitals de la Generalitat de Catalunya que trobareu referenciats al document Equip de treball.  Cada fitxa terminològica conté una denominació catalana; sinònims, si n’hi ha; equivalents en castellà i anglès; definició, i notes explicatives o exemplificadores quan s’ha cregut convenient.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de dues maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cadascun dels idiomes del diccionari) o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre “Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Equip de treball
Bibliografia

 

 Autoria i edició:

Logo Termcat

 

Amb el suport de:

Logo Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori

 

Citació bibliogràfica recomanada:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia de la fibra òptica [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/299/>

 

Darrera actualització: 15-12-2023