Back to top
Torna al llistat dels Diccionaris en Línia

micobacteri - Diccionari de seguretat alimentària

Presentació
  • ca  micobacteri, n m
  • es  micobacteria, n f
  • fr  mycobactérie, n f
  • en  mycobacterium, n
  • nc  Mycobacterium

Perills alimentaris

Definició
Gènere de bacteris grampositius, aerobis, immòbils, resistents a l'àcid i a l'alcohol, en forma de bacil, de la família de les micobacteriàcies, que poden causar tuberculosi.

Nota

  • 1. Condicions de reproducció i creixement: Entre 25ºC i 40ºC de temperatura, segons l'espècie. Proliferen lentament en ambients aquàtics propicis, especialment en biofilms.
  • 2. Reservori i localització habitual: L`ésser humà i animals.
  • 3. Grup de risc: Qualsevol persona.
  • 4. Transmissió per via alimentària: Associada, principalment, al consum d'aliments contaminats, sobretot llet crua o derivats procedent del bestiar infectat, especialment bovins.