Photobombing, o com rebentar o aixafar una fotografia

Photobombing, o com rebentar o aixafar una fotografia

La forma anglesa photobombing s’ha fet popular, especialment a les xarxes socials, per a referir-se a l’acció d'aparèixer en una fotografia de manera deliberada sense el consentiment de la persona que fa la foto ni de la persona fotografiada, amb la finalitat de fer una broma o d'espatllar la fotografia. En català en podem dir aixafafotos, rebentafotos o fotobomba.

Aixafafotos i rebentafotos estan formades a partir dels verbs aixafar i rebentar en els sentits figurats que tenen: rebentar com a ‘molestar, enutjar, enormement’ o ‘boicotejar la celebració d’un acte’; i aixafar amb el sentit que té, per exemple, en la frase feta aixafar la guitarra a algú ‘desbaratar-li els plans, els propòsits, etc.'. Fotobomba és un calc de l’anglès però té força ús tant en català com en castellà i és justificable, també, a partir del sentit figurat de bomba com a notícia o esdeveniment inesperat. El DIEC recull, per exemple, la subentrada caure com una bomba ‘sobrevenir sobtosament’.

Podeu consultar la fitxa d’aquest terme al Cercaterm i entendre la mar de bé el concepte amb la fotografia que mostrem, amb una aixafafotos ben simpàtica.