#termedelasetmana: glàmping

imatge d'un glàmping

Aquesta setmana el TERMCAT i l’Agència Catalana de Turisme presentem una actualització del Diccionari de turisme, i per això us volem proposar com a #termedelasetmana un dels termes que hi podreu trobar: el terme glàmping.

Fa referència al càmping que disposa d'albergs mòbils o de bungalous equipats completament de manera confortable, luxosa i amb bon gust.

El terme està creat per truncació i adjunció dels mots glamur (“Atractiu d’una persona o cosa que provoca admiració general”, segons el diccionari normatiu) i el mot càmping, que fa referència tant a la forma de turisme consistent a fer estada en un alberg mòbil, com ara una tenda de campanya o una caravana, generalment dins d’un espai de terreny limitat i equipat per a l’acampada, com al terreny dotat d’instal·lacions per a l’ús dels campistes. Els dos mots tenen origen anglès, però des de fa anys s’han incorporat al català (i a la majoria de llengües del nostre entorn) amb les adaptacions gràfiques pertinents, la qual cosa ha facilitat també que el Consell Supervisor del TERMCAT hagi normalitzat glàmping com a terme propi de l’àmbit del turisme.