sake
sake
- ca sake, n m
- es sake
- fr saké
- fr saki
- en sake
- en saké
- en saki
Definición
Beguda alcohòlica pròpia del Japó, de 12 a 17 graus, obtinguda per mitjà de la fermentació de grans d'arròs cuits.
sal de sèsam
sal de sèsam
- ca sal de sèsam, n f
- es gomashio
- es gomasio
- es sal de sésamo
- fr gomashio
- fr gomasio
- fr sel de sésame
- en gomashio
- en gomasio
- en sesame salt
Definición
Condiment elaborat amb sal marina i llavors de sèsam torrades i moltes.
sashimi [ja]
sashimi [ja]
- ca sashimi [ja], n m
- es sashimi
- fr sashimi
- en sashimi
Definición
Plat de la cuina japonesa elaborat a base de peix o marisc cru, en què els ingredients se serveixen tallats en làmines o en trossos i es mengen acompanyats de shoyu i de rave japonès.
shoyu [ja]
shoyu [ja]
- ca shoyu [ja], n m
- es shōyu
- fr shoyu
- en shoyu
Definición
Salsa de soia feta amb aigua, blat, sal i brots de soia, pròpia de la cuina japonesa.
Nota
- La transcripció de la denominació japonesa segons el sistema internacional romanji Hepburn és shōyu o bé shooyu.
sukiyaki
sukiyaki
- ca sukiyaki, n m
- es sukiyaki
- fr soukiyaki
- fr sukiyaki
- en sukiyaki
Definición
Plat de la cuina japonesa fet amb verdures i amb carn de bou tallada en làmines molt fines, que s'elabora a taula, coent els ingredients dins una olla amb una salsa feta amb shoyu, sake o mirin, i sucre.
sushi [ja]
sushi [ja]
- ca sushi [ja], n m
- es sushi
- fr souchi
- fr sushi
- en sushi
Definición
Plat de la cuina japonesa elaborat a base d'arròs bullit envinagrat, acompanyat de peix o marisc, generalment cru, o de verdures.