Back to top

Cercaterm

Buscador del conjunto de fichas terminológicas que TERMCAT pone a disposición pública. 

Si necesitan más información, pueden dirigirse al Servicio de Consultas (es necesario registrarse previamente).

Resultados para la búsqueda "enfosquiment" dentro de todas las áreas temáticas

enfosquiment enzimàtic enfosquiment enzimàtic

<Agricultura. Ramaderia. Pesca>

Fuente de la imagen del término

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  enfosquiment enzimàtic, n m
  • es  pardeamiento enzimático

<Agricultura > Química agrícola>

enfosquiment enzimàtic enfosquiment enzimàtic

<Indústria > Indústria alimentària>

Fuente de la imagen del término

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  enfosquiment enzimàtic, n m
  • ca  enfosquiment enzímic, n m

<Indústria > Indústria alimentària>

Definición
Alteració enzimàtica que experimenten certs productes alimentaris d'origen vegetal i que consisteix en un enfosquiment progressiu per oxidació de composts 0-dihidroxifenòlics continguts en ells.
enfosquiment no enzimàtic enfosquiment no enzimàtic

<Agricultura. Ramaderia. Pesca>

Fuente de la imagen del término

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  enfosquiment no enzimàtic, n m
  • es  pardeamiento no enzimático

<Agricultura > Química agrícola>

reacció d'embruniment reacció d'embruniment

<Procediments i processos dels aliments sòlids>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic multilingüe de la indústria [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2009. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/22/>

  • ca  reacció d'embruniment, n f
  • ca  reacció d'enfosquiment, n f
  • es  reacción de oscurecimiento
  • fr  réaction de brunissement
  • en  browning reaction

<Indústria > Indústria alimentària > Aliments sòlids > Procediments i processos dels aliments sòlids>

reacció d'embruniment reacció d'embruniment

<Indústria > Indústria alimentària>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel TERMCAT.

  • ca  reacció d'embruniment, n f
  • ca  reacció d'enfosquiment, n f
  • es  reacción de oscurecimiento
  • fr  réaction de brunissement
  • en  browning reaction

<Indústria > Indústria alimentària>

Definición
Conjunt de processos complexos i diversos que es produeixen en certs aliments durant el tractament tecnològic o el condicionament, i que tenen en comú la formació final de melanoïdines.
reacció d'enfosquiment reacció d'enfosquiment

<Bioquímica i biologia molecular>, <Medicina preventiva, epidemiologia i salut pública>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  reacció d'enfosquiment, n f
  • ca  reacció d'embruniment, n f sin. compl.

<Bioquímica i biologia molecular>, <Medicina preventiva, epidemiologia i salut pública>

Definición
Conjunt de processos complexos i diversos que es produeixen en certs aliments durant el tractament tecnològic o el condicionament, i que tenen en comú la formació final de melanoïdines, de color bru o fosc, i la modificació del tast i de l'aroma. Sol ésser una deterioració (sucs de fruita), però a vegades és un procés voluntari (color i aroma de la crosta del pa).