Back to top

Gastronomia del Pròxim Orient

Presentación
  • ca  xauarma, n m
  • ca  dóner kebab, n m sin. compl.
  • es  chawarma
  • es  doner kebab
  • es  shawarma
  • fr  chawarma
  • fr  doner kebab
  • fr  shawarma
  • en  doner kebab
  • en  shawarma

Definición
Carn marinada, generalment de be, que es cou en un ast vertical que es fa girar, i que se serveix tallada a tires, sovint com a farciment d'entrepà, típica del Pròxim Orient.

Nota

  • Per extensió, entrepà que se'n fa, generalment amb pa de pita.
  • ca  durum, n m
  • es  dürüm
  • fr  dürüm
  • it  dürüm
  • en  dürüm

Definición
Entrepà en forma de rotlle elaborat amb una base rodona i molt fina de pa alís amb la qual s'emboliquen ingredients diversos, generalment carn cuita i hortalisses crues, acompanyats sovint d'una salsa picant, típic de Turquia.