Back to top

Gastronomia del Pròxim Orient

Presentación
  • ca  xabàkia, n f
  • es  shebbakia
  • fr  chabbakia
  • fr  chebbakia
  • fr  haloua chebbakia
  • en  halwa shebakia
  • en  shabakia
  • en  shebakia

Definición
Pastisset amb forma de cinta, trena o llaç, típic del Magrib, fregit amb oli i posteriorment recobert amb mel i decorat amb sèsam, que es menja especialment durant el ramadà.

Nota

  • De l'àrab hàlua xabàkia ('dolç de llaç'), escurçat en xabàkia ('llaç').
  • ca  xauarma, n m
  • ca  dóner kebab, n m sin. compl.
  • es  chawarma
  • es  doner kebab
  • es  shawarma
  • fr  chawarma
  • fr  doner kebab
  • fr  shawarma
  • en  doner kebab
  • en  shawarma

Definición
Carn marinada, generalment de be, que es cou en un ast vertical que es fa girar, i que se serveix tallada a tires, sovint com a farciment d'entrepà, típica del Pròxim Orient.

Nota

  • Per extensió, entrepà que se'n fa, generalment amb pa de pita.
  • ca  xix kebab, n m
  • ca  kebab, n m sin. compl.
  • es  kebab
  • es  shish kebab
  • fr  chiche-kébab
  • fr  kébab
  • en  kebab
  • en  shish kebab

Definición
Broqueta feta amb trossos de carn, generalment de be, intercalats amb verdures, marinada i preparada a l'estil de la cuina de la Mediterrània oriental.