Back to top

Gastronomia del Pròxim Orient

Presentación
  • ca  tabule, n m
  • es  tabbule
  • es  tabule
  • es  tabulé
  • fr  tabboulé
  • fr  taboulé
  • en  tabbouleh
  • en  tabouleh

Definición
Amanida feta amb búrgul o cuscús, tomàquet, ceba, julivert i menta, que s'amaneix amb oli d'oliva i suc de llimona, originària de Síria i el Líban.
  • ca  tagín, n m
  • es  tajin
  • fr  tajine
  • en  tagine
  • en  tajine

Definición
Estofat, generalment de carn o peix amb verdures, típic del nord d'Àfrica.
  • ca  tagín, n m
  • es  tajin
  • fr  tajine
  • en  tagine
  • en  tajine

Definición
Plat de ceràmica o de fang cuit, proveït d'una tapadora cònica del mateix material, que s'utilitza en la cuina del nord d'Àfrica.
  • ca  tahina, n f
  • es  tahina
  • fr  tahin
  • fr  tahina
  • fr  tahini
  • en  tahina
  • en  tahini

Definición
Mantega de sèsam, típica del Pròxim Orient.