Relleu en la presidència del Consell Supervisor del TERMCAT

Relleu en la presidència del Consell Supervisor del TERMCAT

Aquest dimecres, 30 d’octubre, a la reunió ordinària del Consell Supervisor del TERMCAT, s’ha produït el relleu en la presidència d’aquest òrgan col·legiat: Albert Jané i Riera, president des de l’any 2015, deixa aquesta responsabilitat i cedeix el seu lloc a M. Teresa Cabré i Castellví, que ocuparà la presidència en funcions.

M. Teresa Cabré és doctora en filologia romànica i una reconeguda experta en terminologia no sols en l’àmbit català, sinó a escala internacional. Ha estat professora i catedràtica a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Pompeu Fabra, on ha dirigit l’Institut Universitari de Lingüística Aplicada. També ha estat directora dels serveis de Lexicometria i de Llengua Catalana de la Universitat de Barcelona. Membre de l’Institut d’Estudis Catalans i presidenta de la Secció Filològica, dirigeix també la Càtedra Pompeu Fabra de la Universitat Pompeu Fabra i ha publicat més d’un centenar d’articles i diversos llibres, com A l’entorn de la paraula; La terminologia. Teoria, mètodes, aplicacions, traduït a tres llengües, i La terminologia: representació i comunicació. Ha rebut la Medalla Narcís Monturiol de la Generalitat de Catalunya, el Premi Internacional de Terminologia Eugen Wüster i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

La seva vinculació amb el Centre de Terminologia ha estat constant: va contribuir a crear-lo l’any 1985 i en va dirigir la primera etapa de funcionament, i, com a presidenta de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, forma part també del Consell de Direcció del Consorci TERMCAT.

El Consell Supervisor és l’òrgan que s’encarrega oficialment de la normalització de la terminologia en llengua catalana. Està constituït per membres de l’Institut d’Estudis Catalans i del TERMCAT, i per experts dels diversos sectors del coneixement designats conjuntament per aquestes dues institucions. Hi participen també com a assessors lingüistes dels diferents àmbits dialectals. Al llarg dels seus més de trenta anys d’existència, el Consell Supervisor ha normalitzat gairebé 8.000 termes, que es poden consultar al web del TERMCAT, concretament a la Neoloteca. Podeu consultar en aquest enllaç la composició actual del Consell Supervisor.