Back to top

Neoloteca

Presentació

Diccionari dels termes normalitzats.

Neoloteca - Presentació

La Neoloteca conté tots els neologismes tècnics i científics normalitzats en català pel Consell Supervisor del TERMCAT, amb la definició i les equivalències en altres llengües.

Alguns manlleus no adaptats porten un codi entre claudàtors que indica la llengua de procedència a fi de facilitar-ne la pronúncia.

Les fitxes de termes aprovats a partir del 2011 contenen, en nota, un resum dels criteris tinguts en compte pel Consell Supervisor per a l'aprovació de la forma catalana proposada.

Els termes aprovats a partir del 2018 presenten també un etiquetatge específic sobre el motiu de normalització del terme i sobre el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada.

D'acord amb els criteris establerts pel Consell Supervisor, els articles terminològics no recullen les variants formals o geogràfiques de les denominacions que integren els termes aprovats. L’ús d’aquestes variants se sobreentén paral·lel al que tenen en la llengua general.

El Consell Supervisor fixa les denominacions catalanes de cada terme a partir d’un estudi en què es tenen en compte criteris de caràcter lingüístic, terminològic i social, i l’opinió dels especialistes de l'àrea.

Les equivalències en altres llengües s'ofereixen per a facilitar l’accés als termes normalitzats, i són formes que s’han documentat en diverses fonts de referència.

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2023.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>

Darrera actualització: 14-03-2023