Back to top
mobilitat ocupacional mobilitat ocupacional

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de mobilitat sostenible [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2020-2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/288>
Les formes en negreta a les notes indiquen que tenen una fitxa de terme pròpia en el mateix diccionari.

Aquest diccionari s'anirà completant en anys successius amb noves àrees.

  • ca  mobilitat ocupacional, n f
  • es  movilidad ocupacional, n f

<Mobilitat sostenible > Desplaçaments > Tipus de desplaçaments>

Definició
Conjunt dels desplaçaments que es porten a terme d'una manera repetida entre el lloc de residència i el lloc on es desenvolupen activitats habituals desvinculades del lleure, generalment de tipus laboral o d'estudi, tant si tots dos llocs pertanyen a la mateixa població com si pertanyen a poblacions diferents.

Nota

  • 1. L'anàlisi de la mobilitat ocupacional permet ajustar l'oferta de transport públic a les necessitats majoritàries de la població, especialment en les hores punta.
  • 2. La mobilitat ocupacional i la mobilitat no ocupacional constitueixen la mobilitat quotidiana des del punt de vista de la repetició dels desplaçaments, i les persones que es desplacen d'acord amb l'esquema de la mobilitat ocupacional són viatgers ocupacionals o viatgeres ocupacionals.
  • 3. La distinció entre mobilitat ocupacional (com a conjunt de desplaçaments repetits deguts a la feina) i mobilitat obligada (com a conjunt de desplaçaments de feina o estudi) és pròpia de l'àmbit acadèmic; en l'àmbit tècnic, en canvi, se sol donar a mobilitat ocupacional el mateix significat que té mobilitat obligada.