all
all
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>
- ca all, n m
- es ajo, n m
- fr ail, n m
- en garlic, n
- nc Allium sativum
<.FITXA MODIFICADA>, <Bioquímica i biologia molecular>, <Endocrinologia i nutrició>, <Disciplines de suport > Etnobotànica farmacèutica>
Definició
Planta herbàcia de la família de les liliàcies; posseeix un bulb comestible, anomenat cabeça, compost de nombroses unitats, anomenades grans.
Nota
- Tota la planta de l'all, però sobretot el bulb, conté al·liïna i al·licina, substàncies d'olor al·liàcia característica. És un remei comú casolà, amb aplicacions diverses: antitussigen, antisèptic, rubefaent, diaforètic, vermífug, etc.