Back to top
pèrdua d'aliments pèrdua d'aliments

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de seguretat alimentària [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/304>

  • ca  pèrdua d'aliments, n f
  • ca  pèrdua alimentària, n f sin. compl.
  • es  pérdida de alimentos, n f
  • fr  perte d'aliments, n f
  • en  food loss, n

<Seguretat alimentària > Conceptes generals>

Definició
Desaprofitament d'aliments segurs, nutritius i aptes per al consum humà que es produeix en la fase de producció primària de la cadena alimentària.

Nota

  • 1. La pèrdua d'aliments inclou, per exemple, els aliments que es descarten perquè no tenen l'aspecte desitjat que demana el mercat, especialment en el cas dels productes agrícoles.
  • 2. La diferència entre la pèrdua d'aliments i el malbaratament alimentari és la fase de la cadena alimentària en què tenen lloc i les causes que els produeixen.