pèrdua d'aliments
pèrdua d'aliments
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de seguretat alimentària [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/304>
- ca pèrdua d'aliments, n f
- ca pèrdua alimentària, n f sin. compl.
- es pérdida de alimentos, n f
- fr perte d'aliments, n f
- en food loss, n
<Seguretat alimentària > Conceptes generals>
Definició
Desaprofitament d'aliments segurs, nutritius i aptes per al consum humà que es produeix en la fase de producció primària de la cadena alimentària.
Nota
- 1. La pèrdua d'aliments inclou, per exemple, els aliments que es descarten perquè no tenen l'aspecte desitjat que demana el mercat, especialment en el cas dels productes agrícoles.
- 2. La diferència entre la pèrdua d'aliments i el malbaratament alimentari és la fase de la cadena alimentària en què tenen lloc i les causes que els produeixen.