Back to top
Torna al llistat dels Diccionaris en Línia

Terminologia de les dones en el món laboral

Terminologia de les dones en el món laboral - Presentació

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2020

 

La Terminologia de les dones en el món laboral és un recull de 41 termes a cavall entre els àmbits del treball i la sociologia que tenen a veure amb la posició particular de les dones en l’entorn laboral. Inclou termes específics de la legislació laboral (permís de lactància), termes que evidencien una situació desfavorable i desigual entre dones i homes (bretxa de gènere), termes que volen ser eines de millora (pla d’igualtat a l’empresa) i termes que marquen l’objectiu a assolir (equitat de gènere), una societat amb igualtat d’oportunitats en tots els àmbits de la vida, sense actituds ni estereotips que les limitin.

Aquest treball vol respondre terminològicament a la necessitat de disposar d’un vocabulari sobre aquest àmbit temàtic detectada pel TERMCAT des de fa temps. En aquest sentit, per exemple, hem assessorat alguns organismes, com per exemple el sindicat Comissions Obreres, que han elaborat vocabularis sobre l’àmbit (el trobareu citat a la bibliografia de treball).

Cada fitxa conté la denominació o denominacions en català, equivalents en castellà, francès i anglès, definició i, sovint, notes complementàries.

Aquest recull està concebut com un projecte obert, perquè la lluita també continua oberta. Us encoratgem a utilitzar la terminologia, a difondre-la i a fer-nos arribar qualsevol suggeriment de millora o actualització.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de dues maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari) o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre “Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Equip de treball
Bibliografia

Material complementari:
8m. Dia de la dona (infografia)

 8m. Dia de la dona

Autoria i edició: 

TERMCAT

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia de les dones en el món laboral [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2020. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/285>

 

Darrera actualització: 22-02-2024